Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

De volgende delen van het epos zijn door Ian Pontis gepland.

De inhoud is ruwweg bekend en het laatste hoofdstuk van het vijfde boek is al geschreven.

 

Boek drie: Ydalir

Boek vier: Urdar

Boek vijf: Virgin

 

Help Ian Pontis om het epos Novum te voltooien door deel te nemen aan het project.

 

Quintas is het tweede deel van het epos Novum.

 

Hopelijk wordt het boek geschreven nadat deel één, Promès, is voltooid.

Hiernaast de inhoud zoals die bij benadering zal kunnen zijn.

 

Ian Pontis hoopt dat boek één zo veel lezers trekt dat hij in staat is de tijd vrij te maken die nodig is om research te doen en door te schrijven aan dit grote en ambitieuze project.

Novum: deel 2: Quintas.

 

2085. Elias Rive is lichamelijk nu 40 jaar oud. De strijd tegen de geheime cult neemt een totaal andere wending in dit tweede boek van het epos Novum.

Op de door Google ontwikkelde elitaire wereld Promès is de  werkelijkheid nauwelijks meer te onderscheiden van de virtuele wereld. De mensen op Promès scheppen de ideale wereld Epona om de mens op wetenschappelijke basis op te vangen. Elias maakt deel uit van de danktank die hier aan werkt.

Kent hij de werkelijkheid van miljarden op drift geraakte mensen? De sinds 2039 door de verenigde naties beheerde planeet Sequana dreigt uiteen te vallen in conflicten en oorlogen. De derde planeet Spes is het toevluchtsoord van iedereen die niet op Promès wordt toegelaten maar financieel, wetenschappelijk of cultureel iets in te brengen heeft. Vanuit Spes wordt hun ideale wereld Quintas gepland. Een conflict met Promès lijkt onvermijdelijk.

Elias wordt door zijn zoon Thom, exobioloog en antropoloog, die evenals zijn vader zo goed als onsterfelijk is gemaakt door de wetenschap, uitgenodigd om samen met hem de andere vijf bewoonde werelden te bezoeken. Thoms interesse gaat in het bijzonder uit naar het gedrag van de mensachtigen die op verschillende werelden voorkomen, zoals de Quintasmens, een primitieve menssoort die over een primitieve taal beschikt.

Een prima excuus voor Elias om zijn zoektocht naar de cult voort te zetten. Hoe groot is de aantrekkingskracht van de cult. En wat voor plannen heeft de cult met de Quintasmens?

Elias en Thom worden gevolgd op hun reis naar de werelden waarnaar in de loop van de 21ste eeuw miljarden mensen vanaf de aarde zijn geëmigreerd. Via flashbacks wordt hun leven tegen de achtergrond van de ontginning van de eerste vijf exoplaneten en de bijna ondergang van de Aarde beschreven.

Een belangrijk deel van Quintas bestaat uit gevonden verhalen en verslagen van mensen die tussen 1500 en 2100 te maken hebben gekregen met de geheimzinnige cultgroep. 

Noch op de vijf nieuwe werelden, noch op de ruim honderd bewoonbare planeten waar ondertussen wetenschappelijke nederzettingen gevestigd zijn wordt een spoor van een menselijke- of andere beschaving aangetroffen, tot, in het jaar 2100 het door koude onbewoonbaar geworden Ydalir wordt bezocht.

 

Vervolg: Novum; boek drie: Ydalir.

 

+++