Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Wetenswaardigheden:

 

Hoofdstukken:

 

 

 

De boekenserie Novum, boek één: Promès

 

In de boekenserie Novum gaat het om de belevenissen van verschillende mensen met een geheime cultgroep die is ontstaan rond 1500 in de Nederlandse “bible belt”. Op verschillende manieren en in verschillende tijden raken mensen hierbij betrokken. Als deelnemer, als slachtoffer, als afvallige, als therapeut, als partner, als hacker, als politieman, als pleegzoon, als (amateur) detective.

Hun belevenissen worden beschreven vanuit de ik-persoon op basis van verslagen en dagboeken. 

De hoofdpersoon is Elias Rive, de eerste mens die 1000 jaar oud wordt omdat hij meedoet aan een medisch experiment.

Gedurende de 1000 jaar van zijn leven maakt hij mee hoe de mens begint de Melkweg te bevolken. Zijn speurtocht naar alles wat met de cult te maken heeft voert hem naar het verleden en langs verschillende bewoonde werelden. 

De boekenreeks is niet in één vorm of genre te vangen.

Het is een mysterie dat langzaam wordt ontrafeld. In ieder van de (voorlopig) vijf (geplande) delen staat een deel van het mysterie rond de cult centraal zodat ieder deel apart te lezen is. De geplande lengte per boek is 400 a 500 pagina's.

Het is science fiction en fantasy omdat het boek de toekomst van de mens gedurende de komende 1000 jaar beschrijft. Het toekomstbeeld wordt realistisch neergezet en de ontdekking van de vele nieuwe werelden met alle te verwachten rijkheid aan culturen, flora en fauna maakt er deel van uit. 

Het is een historische roman omdat flinke stukken van het verhaal in het verleden spelen. Dit op basis van dagboeken, verslagen en archeologische vondsten die gedetailleerd en historisch in juist perspectief worden beschreven.

 

Lees fragmenten van het boek, download het eerste hoofdstuk en ontvang als deelnemer, lezer of vriend wat er al geschreven is.

 

+++